Laddar

Fem saker att se fram emot i Halmstad 2018

Vad ser du fram emot mest under året?

delningar

Lag-VM i Bordtennis

Halmstad kommer under våren att stå värd för Lag-VM i Bordtennis. Tävlingarna pågår i Halmstad Arena mellan den 29 april och den 6 maj. Mästerskapet blir unikt då det är den första gången som det arrangeras i en stad av Halmstads storlek och det kommer därmed även att bli det största i Hallands historia.

 

Halmstads nya nöjesarena

Under 2018 får Halmstad en splitterny nöjesarena. Det är Halmstad Live som flyttar in i den gamla saluhallen vid Karl XI:s väg. Lokalerna som länge huserat nattklubbar och barer görs om till multilokaler som kommer att kunna arrangera bland annat konserter och konferenser samt inhysa en lunchrestaurang. Några av konsertbokningarna är redan offentliggjorda. Bland andra kommer Hardcore Superstar och Stiftelsen att inta Halmstad Lives scen. Troligtvis dock inte samtidigt.

 

Populära turnén återvänder

Halmstad kommer även att detta år få besök av den populära nöjesturnén Digiloo. Den 14 juli intar man Örjans vall och gör det med bland andra Ola Salo, Charlotte Perelli och komikern Marika Carlsson

 

HBK börjar återtåget

Den allsvenska sejouren blev dessvärre inte lång för HBK som inför 2018 års säsong istället får fokusera sig på att ta klivet upp i den svenska fotbollens finrum igen. I årets upplaga av Superettan ser dock konkurrensen ut att bli stenhård, med lag som Helsingborg, J-Södra och AFC Eskilstuna med i striden om de åtråvärda uppflyttningsplatserna.

HBK inleder hemma mot just Helsingborg, den 31 mars klockan 14.

 

Halmstad blir 100 000

Exakt när den magiska gränsen passeras är experterna inte helt säkra på. Vad som dock är klart är att Halmstad under 2018 kommer att passera 100 000 invånare.

Milstolpen kommer att firas den 14 februari, på Alla Hjärtans Dag.

– Det blir ingen gigantisk stadsfest, men det ska märkas att vi firar. Just nu är dock mycket i planeringsfasen, eller hemligt, sade Lotta Edin, kommunikationschef på Halmstads kommun.

Relaterade artiklar