I samarbete med annonsör

Familjeföretaget som säljer Subaru - världens mest sålda 4-hjulsdrivna bil.

GP Bil i Halmstad har anor ifrån rallyföraren Gösta Pettersson som själv startade firman för 25 år sedan.

delningar

Efter många år som drivande i firman gick Gösta i pension och Vlada Markovic gick in som delägare, 2008 gick drömmen om en egen firma i uppfyllelse. Sonen Stefan Markovic tog över den andra delen 2015 och sedan dess har GP Bil drivits som ett familjeföretag.

Sedan många år tillbaka är GP Bil återförsäljare för det japanska kvalitetsmärket Subaru. Relationen mellan de båda är stark och det är ingen slump att det blev just Subaru.

Senast i 2018 prisades Subaru som bilen med flest nöjda bilägare i Sverige i tidningen Vi Bilägares undersökning (Autoindex) som låter saker som bilkvalitet, köregenskaper, säkerhet och komfort väga tungt men där även service och kundbemötande hos den lokala återförsäljaren vägs in.

Det finns ett väldigt högt säkerhetstänkande i Subarufamiljen, bland annat med ett system som heter Eye Sight, ett intelligent system som håller bilen på vägen, systemet har även en adaptiv farthållare, auto-broms och döda vinkelvarning.

– Det känns tryggt att stå upp och representera ett märke som man vet har genuin japansk kvalitet och säkerhet, säger Christer Larsson, försäljningschef på GP Bil.

Vikten av att skapa goda kundrelationer har lönat sig och det är ofta kunder kommer tillbaka för att fortsätta köpa och köra Subaru.

– Vi har kunder som har köpt sju, åtta Subaru baserat på bilens kvalité och den relation GP Bil byggt upp genom, säger Christer Larsson.

Just nu erbjuds en av Subarus mest populära modeller ”Subaru Forester X-Line från 309 900:- 

Välkommen in för en provkörning!

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.