Laddar

EXTRA: Mjölkjätten återkallar 100 000 liter mjölk

Har skickats till olika butiker i Västsverige.

delningar

Arla återkallar över 100 000 liter mjölk, rapporterar GT. Mjölken producerades i Jönköping i helgen och har skickats ut till olika butiker i Västsverige.

På grund av produktionsstörningar på mejeriet under den gångna helgen har Arla upptäckt brister på mjölkens kvalitet och återtar nu mjölken från butikerna.

Det rör sig om Arlas mellanmjölk med bäst före-datum 20/2 och 21/2 och gäller både en och en och en halv liters förpackningar.

Men Arla betonar att det inte ska finnas någon hälsofara i att använda mjölken.

– Det har blivit ett fel i homogeniseringsprocessen. Mjölken är fullt drickbar och går utmärkt att laga mat med. Men den kan skikta sig och separeras, säger Erik Bratthall, presschef på Arla Sverige till GT.

Han förklarar för tidningen att det under helgen var fel på homogeniseringsprocessen som gör att fettet ska blandas ut i mjölken. Detta gör att det kan bildas en fetthinna ovanpå mjölken eller i kapsylen efter några dagar.

Skiktningen kan synas först efter några dagar och är inte farlig. Men Arla väljer ändå att återta mjölken från butikerna. Har man däremot köpt mjölken finns inget krav på att lämna tillbaka den.

– Är man inte nöjd med kvaliteten så kan man reklamera den. Det kan man göra på Arla.se eller i sin butik, säger Erik Bratthall.

 

 

Relaterade artiklar