Laddar

EXTRA: Garagelänga totalförstörd i kraftig brand

På fredagskvällen började det brinna i en garagelänga. Byggnaden uppges ha blivit totalförstörd i branden.

delningar

Vid 21.30-tiden på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till Jaktfalksvägen Fyllinge med anledning av att det brann i en garagelänga. Branden ska ha hunnit sprida sig till hela garagelängan innan räddningstjänsten anlände.

Även polis skickades till platsen för att bistå räddningstjänsten och evakuera boende från närliggande fastigheter. Sammanlagt evakuerades 57 personer till en skola i närheten.

Det tog flera timmar för räddningstjänsten att släcka branden och vid 06-tiden på fredagsmorgonen var man fortfarande på plats för kontroll och eftersläckningsarbete.

– Byggnaden är totalförstörd vad jag kan se, säger Peter Stened vid räddningstjänsten i Halmstad.

Polisen kommer att spärra av området när räddningstjänsten är klara på platsen och en teknisk undersökning kommer att genomföras.

Hur många bilar som förstörts är fortfarande okänt. Ingen person ur allmänheten ska ha skadats men enligt initiala uppgifter skulle två brandmän eventuellt ha fått skador i samband med släckningsarbetet. Det visade sig sedan att brandmännen klarat sig oskadda.

– De är inte skadade, säger Peter Stened.

Vad som orsakade branden är fortfarande okänt. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand. I nuläget är ingen gripen men enligt vittnen ska minst en person ha setts vid platsen strax före det att branden bröt ut.

 

Relaterade artiklar