EXTRA: Etablerad Halmstadkrögare öppnar nytt

New York-inspirerat flyttar in i City, dit "alla" är välkomna. Så blir konceptet i Halmstads nya mötesplats.

delningar

Som 24Halmstad kunde avslöja i förra veckan, blir Kakel Bar&Kök Halmstads nästa tillskott i restaurangbranschen. Sajten har nu träffat Paul Lundin – ägaren bakom den kommande krogen. Paul återfinns i dag ute på Tylösand, med sin välkända restaurang Salt, men har tidigare drivit Boom boom room, och andra krogar i stan. Nu kommer Paul alltså husera även på Tyghusgatan, där han ska dela lokal med Spis och deli.

– Det är en jättebra lösning – både för mig och dem. De kör dagverksamhet, och får hyra in sig i vårt kök. Därefter sköter vi kvällarna fram till klockan 01, tisdag till lördag, säger Paul Lundin.

Krögaren har som vision att skapa en ny mötesplats för Halmstadborna – en unik sådan. Idéerna är inspirerade från New York, där han tidigare varit bosatt. Han menar på att det "inte finns några regler, eller gränser där" och att de flera krogarna är "levande". Kakel ska därför bjuda in till möten, oavsett om du kommer ensam, eller i ett större sällskap.

– Här ska man få vara sig själv, och komma som man är. Reglerna finns inte hos oss. Det ska vara en mötesplats dit alla är välkomna. Menyn ska på så vis vara skapt – både för den med mindre budget, och för en annan som har lite fler möjligheter. Man ska dock inte känna sig tvingad att äta hos oss. Ett glas vin fungerar alldeles utmärkt, förklarar Halmstadkrögaren.

Menyn är ännu inte ihopsatt, men Paul hymlar inte om att idéerna går varma i hans huvud. Det som i alla fall står klart är att det kommer finnas utrymme för flambering, då en flamberingsvagn kommer finnas mitt i lokalen. Huvudfokus är mellanrätter, med en kontinental touch. Inspirationen kommer därför hämtas från världens alla hörn. Det är där "alla" kommer in. "Smakerna ska passa alla", menar Lundin.

Paul har hämtat inspiration i New York. På ett liknande sett, kan Kakels miljö komma att se ut. Foto: Privat

Men Kakel? Tänker ni. Det är lätt att associera namnet till kaklade väggar och golv. Och det är precis så, som restaurangen kommer att se ut invändigt.

– I dag är det modernt med vitt kakel, betong, skinn, mässing och trä. Det kan uppfattas som väldigt hårda material, men vi kommer att varva det med ett behagligt ljus, och tyger därtill. Kakel kommer bli huvudmaterialet, vilket man tydligt kommer att kunna märka av i lokalen. På så vis lär inte ställets namn att glömmas bort, säger Paul.

Så kan skylten ut mot Lilla torg komma att se ut. Foto: Privat

Innan vi kan se Kakels skylt lyssna ut mot Lilla torg, så måste allt vara i sin ordning. Första veckan i september påbörjas förberedelserna. Drygt tre veckor senare, den 27 september – sker öppningen.

– Det är snabba ryck! Dels att sköta verksamheten på Salt, för att sedan få allt klart på Kakel. Men det kommer bli hur bra som helst när allting öppnar. Och inte nog med det.. I samband med öppningen bjuder vi in till ett stort kalas. Det får inte missas, avslutar Paul Lundin.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar