"Europas bästa" till Halmstad – har miljoner visningar på Youtube

Tommy Malmberg, sångare och gitarrist i Creedence Tribute. - Foto: Wilhelm Nilsson

Sångaren: "Halmstadborna var mycket trevliga sist".

delningar

Creedence Clearwater Revival var rockbandet som tog världen med storm under 60-talet. I dag finns "Europas bästa" hyllning tillbandet, Creedence Tribute, verksamma i Sverige. Under två år har de turnerat runt om i landet och har redan hunnit samla på sig fans längs vägen.

– Att intresset för oss skulle bli så stort hade man knappt vågat drömma om. Men nu är det verklighet, och det är fantastiskt! De som stöttar oss är alla möjliga – alltifrån den yngre till den äldre publiken, säger Tony Malmberg, sångare och gitarrist i Creedence Tribute.

Coverbandet är bördigt i Västra Götaland, där man också gjorde sina första spelningar. Redan 2014 besökte man Grästorp, en spelning som går att återuppleva på Youtube. Sätter du igång videon är du knappast den första som tittat på den. I skrivande stund har den visats hela 1,8 miljoner (!) gånger av användare ifrån hela världen.

I fjol besökte Creedence Tribute Halmstads teater. När Tommy får frågan om vad han minns från den spelningen, är det bara positiva minnen som etsat sig fast på näthinnan.

– Spelningen var riktigt bra! Jag minns att publiken var med och bidrog till en fantastisk stämning. Efteråt fick jag prata med flera av dem (i publiken) och de var mycket trevliga allihop, förklarar han.

Den 1 mars är det återigen dags för Creedence Tribute att besöka Halmstads teater. Tommy hoppas att det blir ett "lika bra drag som sist". För att säkerställa sin plats, finns biljetter att tillgå på Ticketmaster.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar