Laddar

Enorma uppoffringen – för att leva sin dröm: ”Aldrig tänkt lägga av”

Hanna åker 28 mil om dagen för att följa sin dröm:

delningar

I augusti flyttade 20–åriga Hanna Sköld till Halmstad. Där började hon plugga internationell marknadsföring på Högskolan i Halmstad. Men sin stora passion ishockey ville hon dock inte sluta med. Hanna Sköld som tidigare spelade i Leksand i SDHL och har meriter från landslaget bestämde sig för att kombinera studierna med spel för SDHL–nykomlingen Göteborg HC.

 

Foto: MATHIAS BERGELD / Bildbyrån.

Det innebär att Sköld måste ta sig sammanlagt 28 mil tur och retur, från sitt boende i Halmstad till träningar och matcher i Göteborg.

– All tid som jag inte tränar lägger jag på plugget, säger Hanna Sköld till 24Halmstad.

En vanlig dag brukar hon ha en föreläsning strax efter 10, och sedan är hon klar i skolan antingen runt lunch eller vid 15 –16 tiden.

– Sedan åker jag till Göteborg direkt efter plugget. Vi tränar i Angered 17:45. Sedan sitter jag på tåget tillbaka igen strax innan 21 eller 22 om det går som det är tänkt. Oftast så är jag i Göteborg 5–6 dagar i veckan.

Vem står för resekostnaderna? – Det gör klubben.

Hur orkar du med alla resor? – Det är tufft. Så är det. Men detta är enda sättet att kunna kombinera det jag ville läsa tillsammans med ishockeyn. Jag ville inte sluta spela så detta blev lösningen. Det är väl kärleken till hockeyn som driver mig.

 

Foto: Privat.

Något man inte vill drabbas av när man reser så mycket som Hanna Sköld gör är förseningar. Det har hon klaras sig bra ifrån tycker hon själv.

– Det har inträffat några gånger att det blivit försenat. Men det är verkligen få gånger med tanke på hur mycket jag åkt. Men nu kommer ju vintern, så jag ska inte säga för mycket.

Hur kom det sig att du valde att plugga i just Halmstad? – Det jag ville läsa fanns bara här i Halmstad och i Västerås, och då kändes utbildningen i Halmstad bättre. Sedan blev det Göteborg framför HV 71 i Jönköping eftersom tågkommunikationerna är bättre dit.

Trivs du i stan? – Jag trivs bra i Halmstad. Jag bor så att jag har nära till både skola och till centrum. Det är en fin stad, så jag trivs jättebra.

Det blir ju minst sagt mycket resande. Har du någon gång tänkt: Nu skiter jag i det här? – När det är mycket så tar det på en när man kommer hem 00:30. Men jag har aldrig tänkt lägga av med ishockeyn, utan då funderade jag på om skolan är det rätta. Men jag har kommit fram till att det är detta jag vill göra.

 

Foto: MATHIAS BERGELD / Bildbyrån.

Vad har du för dröm med ishockeyn? – Innan jag flyttade hit, så spelade jag i landslaget. Men det känns lite lagt åt sidan nu, nu tänker jag mer på framtiden vid sidan av ishockeyn. Men visst är det en dröm att någon gång kunna leva på hockeyn. Men just nu är jag glad över att det går att kombinera så som jag gör nu, så länge det fungerar.

Det kommer snart ett OS och du har ju spelat i landslaget? – Jag var med på ett läger i somras, men spelat i landslaget har jag inte gjort sedan januari 2016, så just nu känns inte chanserna så stora, och det känns som att det får stå lite åt sidan nu.

– Sedan är jag ju inte så gammal och det kommer ju fler OS även om det inte är kört med detta OS heller. Jag gör mitt bästa och ser hur långt det räcker, säger Hanna Sköld.

 

Relaterade artiklar