Laddar

Enkät: ”En rånarbank som lurat svenska folket på miljarder”

24Halmstad gick ut på stan för att se vad Halmstadborna tycker om Nordeas eventuella flytt.

delningar

I onsdags rapporterade flera medier att Nordea flyttar sitt huvudkontor till Finland. Senare har information framkommit om att flytten ännu inte är garanterad24Halmstad tog en runda på stan för att undersöka vad invånarna tycker om bankens eventuella flytt.

Vad tycker du om att Nordea vill flytta sitt huvudkontor till Finland?

 

Foto: Linda LC Berntsson

Hélena Falk-Nilsson, 54 år, Eftra, Falkenberg

– Jag tycker att allting som flyttas utomlands är dåligt. Snart har vi ingenting kvar. Tror du att deras beslut kan resultera i att fler flyttar? – Det brukar ju kunna vara så, och risken finns ju alltid. Får man nys om att de tjänar på det blir man sugen såklart.

 

Foto: Linda LC Berntsson

John Kvarnhäll, 51 år, Halmstad

– Det tycker jag är dåligt. Nordea är en rånarbank som lurat svenska folket på miljarder kronor. Man kan hävda att det var Nordbanken, men det är samma bank. Jag är inte kund där själv, och det kommer aldrig hända.

 

Foto: Linda LC Berntsson

Jennifer Klasson, 22 år, Halmstad

– Jag hade inte någon aning om att de skulle flytta. Jag är inte Nordeakund. Det är tråkigt på ett sätt att de flyttar, för då är det väl svårare att få kontakt med dem.

 

Foto: Linda LC Berntsson

Pelle Stenbäck, 50 år, Halmstad

– Jag tycker att det är helt okej. Bolag har rätt att göra vad de vill, staten äger dem inte. Det är ju ingen svensk bank, den är finsk, precis som Volvo är kinesiskt. Det är tragiskt att ett storföretag lämnar Sverige på grund av oklara regler från myndigheter. Tror du det här kan resultera i att fler företag lämnar Sverige? – Ja, om man inte har tydliga, långsiktiga, regler för så stora bolag kan de nog lämna på grund av de oklara spelreglerna.

 

Foto: Linda LC Berntsson

Åke Nordlöf, 72 år, Halmstad

– Jag tycker inte om det. Det är inte min bank, men jag tycker inte det är bra. Tror du att fler banker kommer följa i deras fotspår – och lämna Sverige? – Nej, det tror jag inte.