Laddar

”En av Sveriges största tävlingar”

Därför arrangeras tävlingen:

delningar

Den 4 februari äger en av Sveriges största bartendertävlingar rum i Halmstad. Detta då Bartender Shake off går av stapeln på The fox and anchor. 

Tävlingen är bara för bartenders från Halmstad. Trots detta är det en tävlingen med stor attraktionskraft.

– Det är södra Sveriges största bartendertävling, och en av de största i hela landet, vilket är jättekul såklart, säger Michael Andersson, driftschef på The fox and anchor till 24Halmstad.

Det är Utbildningsgruppen i Halmstad AB, där Michael Andersson är med och BarCore, med Robin ”Bobby” Törnblom och Andreas Andersson, som arrangerar tävlingen. I år är sjunde året som tävlingen arrangeras.

– Tanken med tävlingen är att visa upp bartenderyrket för allmänheten. Vi hoppas på en så bra kväll som möjligt och att alla får roligt, säger Andersson.

Förra året tävlade 37 personer i tävlingen, men i år har man valt att begränsa deltagarantalet till 30. Tävlingen har två tävlingsmoment och bedöms av en dold jury med lång erfarenhet från yrket.

I det första momentet ska deltagarna komponera en drink på scenen av utvalda produkter de inte vet om i förväg. Momentet går på tid. Sedan finns det också ett hastighets moment där deltagarna ska blanda enkla drinkar som till exempel rom och cola och öppna flaskor på tid.

Priser delas ut både individuellt och i lag.

– Det brukar vara fullsatt här när tävlingen är, och det hoppas vi på i år också. Alla är välkomna, säger Michael Andersson.