Laddar

Drotts damer fortfarande utan bortavinst

En 10 minuters period blev helt avgörande.

delningar

Bortamatcher har inte varit något fördel för Drotts damer denna säsong och inför dagens match mot BjurslättTorslanda var förberedelserna inte optimala. Sjukdomar och skador har präglat den senaste veckan.

Matchen börjar jämnt. Lagen byter mål med varandra under den första kvarten. Men i den 20:e minuten, vid ställningen 9-7 till Bjurslätt-Torslanda, missar Drott en straff och det blir början till slutet.

I anfallet efter gör Bjurslätt-Torslanda mål på sin straff och går fram till 10-7. Drott fortsätter att missa lägen och gör en del tekniska fel vilket gör att de i halvlek ligger under med 13-9.

I andra halvlek börjar Drott jobba sig uppåt igen och tar sig successivt ikapp. Efter 40 minuter är de endast ett mål från motsåndarna med 15-14.

Då kommer en 10 minuters period av tekniska fel och missade lägen. Bjurslätt-Torslanda gör under samma period 6 raka mål och går fram till 21-14.

Trots ett sista bra försök från Drott blev denna period helt avgörande. Bjurslätt-Torslanda vinner matchen med 23-20.

Därmed står fortfarande Drott utan bortavinst i årets allsvenska. Bäst målskytt blev Johanna Birkjaer Andersson med 6 mål.

Relaterade artiklar