Emil Jensen har hittat "hem": "Debuterade här"

Emil Jensen. Foto: Adrian Recordings/Pressbild

Publiken får lyssna in gammalt och nytt när musikern gästar Halmstad på torsdagen. I den stad där karriären tog fart på riktigt.

delningar

Emil Jensen, 44, är musikern som blivit känd för sitt berättande på scen. Mellan musikstyckena tar han ofta en kort paus för att berätta om en livsanekdot eller en rolig historia. Faktum är dock att han, precis som många andra, tyckte det var hemskt att stå och prata inför klassen i skolan. Och det är precis vad hans pågående turné handlar om – att våga.

– På scen tar jag tag i saker som vi kanske ryggar ifrån. Därför har jag den här gången tagit med mig en gammal projektor. Mellan låtarna är tanken att jag kommer hålla föredrag så som vi känner igen det från skoltiden, förklarar den 44-årige lundensaren.

Det blir alltså en riktig tidsresa bakåt i tiden, eller en flashback om man så vill, när Emil Jensen möter sin publik i föreställningen "En gemensam galning". Under våren har han fått möta människorna i bland annat Lund, Göteborg och Sundsvall, men det är först på torsdagen som han får se Halmstadborna. De som han har en något speciell relation till, när vi ändå talar om det som hänt tidigare.

– Jag gillar Halmstadborna, eller Halmstad generellt. Nu när jag tänker på det så var det där jag gjorde min första spelning. Det var på Rotundan inför kanske 40 personer. Det var verkligen jättetrevligt, säger Emil Jensen.

Den här gången kommer Halmstadborna inte få se en ung och tanig Emil Jensen. Den här gången kommer de få se en Emil som vuxit till sig, åtminstone på musikscenen. Musikern utlovar musik, gammalt som nytt, och inte minst singeln "Trollslända" som han gav ut tidigare i år.

På torsdagskvällen med start 19.30 finns Emil Jensen på Halmstad teaters scen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar