Laddar

Ellens fina gest: ”Inte många tänker på att det går”

Uppmanar andra att göra likadant.

delningar

Ellen Samuelsson, 22, hade alltid haft långt hår, fram tills trettonhelgen i år då en stor del av håret åkte av. Hon ville dock inte låta håret gå till spillo utan bestämde sig för att spara det avklippta håret. Sammanlagt blev det sex stycken flätor, 30 centimeter långa, som nu ska skänkas till välgörenhet för att bli peruker.

Har du vant dig vid ditt korta hår än? – Ja men jag tycker jag har vant mig. Det gick jättefort faktiskt!

Reaktionerna lät inte heller vänta på sig. Ellen, som ursprungligen kommer från Kalmar har nyligen återvänt efter julledigheten till Halmstad där hon studerar samhällsförändring och social hållbarhet.

– Det har varit många som reagerat. Särskilt nu har jag kommit tillbaka till Halmstad. Många som läst om det på sociala medier och så som tycker det var en fin gest och så vidare.

Hur kom det sig at du ville klippa av håret? – Haft tanken att man kanske ville göra en förändring. Jag har alltid haft långt hår och så. Men sedan i oktober så bestämde jag mig för att klippa av det.

Och varför bestämde du dig då för att skänka håret? – Nej men jag tänkte att om man ska klippa av det så ska man ta en rejäl bit så man kan skänka. Jag har sett på sociala medier om andra som gjort liknande saker så det var väl det som inspirerade mig också.

Det överblivna håret skall nu användas till att till att tillverka peruker som kan användas av exempelvis cancerpatienter.

Skulle du uppmana andra att skänka sitt hår? – Ja absolut, men jag tror inte många tänker på att det går att göra faktiskt. Det kunde vara bra om frisörer kanske upplyste folk om att det gick att göra och uppmuntrade dem till att klippa av lite mer.

Det kommer att ta cirka fem år innan håret växer ut igen, men när det väl gör det kan Ellen absolut tänka sig att donera sitt hår ytterligare en gång.

– Det skulle jag absolut göra, men nu vill jag nog ha kort hår ett tag tror jag.

Relaterade artiklar