Eldprov direkt för Halmia: "Ska rulla mycket boll"

. - Foto: Wilhelm Nilsson

Division 2-laget åker till Helsingborg för säsongens första match.

delningar

Det har gått två månader sedan IS Halmia spelade match sist. Då stod Lindome Goif för motståndet och gav Halmstadföreningen en rejäl käftsmäll, då slutresultatet fastställdes till 3–0. Nu är Halmia tillbaka på träningsplanen efter julledigheten med en enorm revanschlusta. För på lördagen gör laget nämligen sin första match, och det borta mot division 1-laget Eskilsminne IF.

– Klart att vi vill vinna varje match. Men nu när det är träningsmatch vill jag helst se att vi rullar mycket boll och är det spelförande laget. Jag blir inte road ifall vi vinner träningsmatcherna men inte har ett fungerande spel. Då blir det problem när väl serien drar igång, säger Goran Ravnjakovic, tränare i Halmia.

Efter återstarten har Halmia tappat målskyttarna Vuk Lugonjic och Isak Petersson. Goran Ravnjakovic ser dock inga bekymmer med de tunga spelarförlusterna. I stället ser han nu möjligheten i att andra kan kliva fram, och dessutom har han fått nya krafter i laget. De nya spelarna är Rasmus Andersson (Tvååkers IF), Kristoffer Thydell (Snöstorp Nyhem FF), Erik Pålsson (Laholms FK) och Emil Håkansson. Den sistnämnde räknar Goran mer än gärna in som ett nyförvärv, då denne var borta hela förra säsongen på grund av ett brutet ben.

För att vara väl förbereda för ännu en fotbollssäsong och stå emot skadorna, har Halmia startat året ganska tufft. Dels fick spelarna ett eget program att rätta sig efter under ledigheten, men därefter har fystränaren Magnus Hellström hållit i trådarna.

– Magnus kör riktigt hårda fyspass. Det är inte så att spelarna går in på gymmet för att skaffa sig stora muskler, utan det här är fysträning som ska anpassa sig efter fotbollsspelandet. Magnus har gett eko ut i fotbollssverige, där även spelare från IFK Norrköping varit nere och tränat med honom i vinter, säger Goran.

Ifall fysträningen redan räcker till återstår att se på lördagen. Vad vi i alla fall vet är att Halmia går för seger med en 4-3-3-uppställning. Viktigt är också att samtliga spelare får hålla igång.

– Det kommer bli en tuff match. Eskilsminne är ett bra lag, men vi mötte dem i svenska cupen i fjol och var bättre än dem genom hela matchen. Det var bara ett onödigt mål som fällde oss i slutet av matchen, säger Halmiatränaren och fortsätter:

– Men den här gången blir det ett nyttigt prov för oss och spelarna. Alla kommer att få speltid för att få chansen att visa upp sig.

Eskilsminne tar emot Halmia på Harlyckans ip med start klockan 12 på lördagen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar