Laddar

Efter succén – nu kommer uppföljaren: ”Otroligt positivt”

Detta händer under kvällen:

delningar

Halmstad Citys satsning på påsken, med en rad olika evenemang blev en succé. Men man behöver inte vänta särskilt länge på att nya evenemang ska gå av stapeln i city. Den 18 april väntar nämligen en Shoppingkväll.

– Påskfirandet gick över förväntan, även om vi givetvis hade en hög ambitionsnivå redan från början, säger Sanna Westerberg, verksamhetschef på Halmstad city, till 24Halmstad.

– Det blev riktigt, riktigt bra, dels på grund av vädret men också på grund av att vi hade ett maxat evenemangsschema, med både äggjakt, marknad och aktiviteter på gallerian. Jag är väldigt nöjd med påsken. Detta är andra året som vi har öppet på långfredagen, och det är inte enkelt att öppna upp en röd dag som alltid varit stängd, därför är det otroligt positivt att det blev så bra som det blev på fredagen. Jag tror att marknaden gjorde sitt till.

Nu väntar alltså en shoppingkväll den 18 april där butikerna i city har öppet till klockan 20. Mer än 70 verksamheter kommer att ha öppet till klockan 20 och det kommer att vara lite olika aktiviteter i de olika butikerna.

Bland aktiviteterna märks till exempel att MQ har en modevisning, samt ett samarbete med Spa Halmstad som kommer att stå för make–up rådgivning.

– Det är kul när en större kedja jobbar ihop med en lite mindre privat aktör. Sedan kommer vi också ha våran tävling Vinn ditt köp, där tre personer kommer att vinna tillbaka det de köpt under kvällen, säger Westerberg.

– Vi brukar ha en shoppingkväll på våren, och så har vi tjejkvällen på hösten. Shoppingkvällen är uppbyggd på ett liknande sätt som tjejkvällen, vilket innebär att respektive butik har sin egen kundkväll. Det är så vi bygger konceptet. Var och en fixar sin egen kundkväll, men vi gör det tillsammans. Det är väldigt roligt att det har varit så bra respons, fast det brukar det vara.

Räknar ni med mycket folk på shoppingkvällen? – Absolut, det hoppas jag. Jag vill verkligen att Halmstadborna ska komma in och stötta när det händer någonting. Det är viktigt. Det är kul när vi fyller gatorna, och jag hoppas att vi kommer att göra det nu med.

Det är ingen tvekan om att det är full aktivitet även för Halmstad city själva. Först var det arrangemanget vid påsk, nu kommer shoppingkvällen och efter det väntar olika evenemang i samband med Bordtennis–VM.

– Min strategi är att vi hela tiden ska aktivera oss här inne så att folk faktiskt märker att det händer något i Halmstad city. Det tycker jag är viktigt, och det hoppas jag att folk känner, säger Sanna Westerberg.