Laddar

Efter skottlossningen – det är polisens bästa spår

Polisen: "Vi har hittat en del".

delningar

Utredningen efter skottlossningen på Andersberg i förra veckan pågår fortfarande. Polisens bästa spår är fortsatt den flyktbil som användes av gärningsmännen, men som övergavs på en skolgård

– Vi har gjort undersökningar på bilen vi hittat och ytterligare en bil som blivit genomskjuten. Vi har hittat en del material som vi säkrat, men vad det är för något vill jag inte gå in på. Sen ska vi prata med bilägaren också, eftersom bilen är anmäld stulen, säger Lars-Gunnar Perlinger vid Halmstadpolisen

Ett stort antal förhör har hållits, och kommer även att fortsätta att hållas. Man kommer även att fortsätta med att knacka dörr.

– Vi håller på med fortsatta förhör med olika personer, där vissa är mer intressanta än andra, vissa har inte sett så mycket medan andra sett mer. Sen och inte helt färdiga med dörrknackningarna heller.

Ännu är det en stor mängd material som skall sammanställas men Perlinger vid gott mod.

– Det är en hel del kvar att göra, men folk har varit väldigt behjälpliga än så länge. Det skedde ju vid en tidpunkt när det var mycket folk i rörelse i området också.

Den skottskadade mannen som tidigare varit anhållen misstänkt för försök till mord släpptes i förra veckan på fri fot, även om han fortsatt misstänkt för att ha avlossat skott. Under tisdagen fick han lämna sjukhuset, men har inte viljat bistå polisen i deras utredning.

– Han har inte varit så behjälplig åt någon håll i utredningen, även om han förmodligen sett de som sköt mot honom, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Relaterade artiklar