Laddar

Efter namnnobben: ”Kommer att driva det här så länge det krävs”

Familjen Johannesson viker sig inte för skatteverket.

delningar

Tidigare i veckan kunde 24Halmstad rapportera om familjen Johannesson som fick nobben av Skatteverket när de ville ge sin son namnet Pilzner i mellannamn. Pappan Matz Pilzner Johannesson är dock fast besluten att få igenom sonens namn.

– Jag har själv kallats Pilzner sedan tidig ungdom. Tog det för att jag knappt lystrar till namnet Matz längre, eftersom ungefär 85 procent av min umgängeskrets kallar mig Pilzner. Så därför tyckte vi att det var en rolig grej att han skulle heta Hugo Ulf Pilzner.

Hur kändes det att få namnet nekat? – Jag blev väldigt förvånad i och med att jag själv fick byta på ett så smidigt sätt. Så jag blev förvånad och irriterad men jag kommer att driva det här så länge det krävs. Det kostar ju inte något så jag kan lika gärna skicka in en ny ansökan i veckan.

Har ni något namn i reserv? – Hugo Matz Ulf får han heta så länge då. Men vi kommer som sagt att testa att göra en ny ansökan. Sen när han blir stor får han väl själv byta tillbaka eller ta bort det om han inte tycker om det.

Skulle man till slut få namnet godkänt skulle dock inte lille Hugo vara den enda i familjen med ett unikt namn. Hans storebror Emil heter nämligen Svempa i mellannamn. Namnet delar han men en ytterligare man, men Emil är den enda som har med det sedan födseln.

– Där det var inga konstigheter utan det blev godkänt direkt, så jag trodde inte det skulle vara några problem för Hugo heller. Men alla i släkten kallar honom för Pilzner i vilket fall som helst.

Relaterade artiklar