Efter långa väntan – han startar mot Blåvitt

Nu får han äntligen chansen från start.

delningar

På onsdagen blev det klart att Halmstads BK kommer att satsa på Malkolm Nilssonsom förstamålvakt. 24-åringen skrev på ett treårskontrakt, samtidigt som Isak Pettersson lämnat besked att han lämnar klubben.

På torsdagens träning stod det även klart att Malkolm Nilsson kommer vakta målet på lördagens hemmamatch mot IFK Göteborg, om om inget oförutsägbart inträffar. Den HBK-fostrade målvakten tillhörde startelvans lag på dagens träning, medan Isak Pettersson fick vakta reservlagets mål.

– Om det blir så att jag står mot IFK, så känns det jättebra. Men det är Igor som tar ut laget, men naturligtvis skulle det kännas skitkul om så blir fallet, säger Malkolm.

Vad säger du om IFK Göteborg hemma? – Det blir en spännande match. Extremt viktig för oss som är i ett tufft lag. Vi har fyra matcher kvar och måste vinna alla, men vi har ett starkt lag och ska bara ut och köra.

Nervöst? – Det kommer att kännas speciellt. Det var ett tag sedan jag spelade seniorfotboll, men det är alltid en skön känsla att gå in på Örjans vall. Det kommer kännas nervöst, men roligt.

Men det är skillnad på att spela i u21, kontra allsvenskan? – Ja, absolut. Men jag ska bara gå ut och köra mitt race med laget, så kommer det att gå jättebra. Jag har den allsvenska debuten avklarad, mot Hammarby för två år sedan, så premiärnerverna finns där inte riktigt än. Men det är klart att det kommer nog kännas lite nervöst på fredag kväll.

Malkolm Nilsson har tillhört u21-lagets främsta spelare under säsongen, men erkänner att det stundtals har varit frustrerad att ha blivit utkonkurrerad av Isak Pettersson.

– Det är klart det var frustrerande, men Isak har gjort det väldigt bra. Inför säsongen fanns det både media och fans som tvivlade, men vi visste vad vi gick för och har alltid stöttat varandra, säger han.

Vad säger du om förtroendet du får från HBK? – Jättekul. Jag har väntat på det här ett tag, och känner en stor stolthet och ära över att bära HBK-tröjan.

Var det ett krav från din sida för att stanna kvar? – Absolut inte. Det är inget jag har krävt, men det är naturligtvis skitroligt att de går ut och säger att jag blir utsagd förstamålis. Men det har absolut inte varit något krav. Vi började förhandlade redan i somras och då visste man inte om Isak skulle vara kvar.

Beskriv dig som målvakt? – Det är jäkligt svårt att beskriva sig själv. Men jag försöker vara en stabil målvakt som ger trygghet till försvaret. Jag är lugn och stabil, men kanske inte lika extrem med fötterna som Isak.

Vad behöver du utveckla? – Luftspelet måste jag förbättra, men samtidigt vet jag att det finns där. Det gäller bara att våga ta fram det. Med min längd så bör jag äga mer i straffområdet, men det är också en färskvara.

Och på lördag klockan 14.00 kommer Malkolm Nilsson, med största sannolikhet, att kliva in som förstamålvakt i Halmstads BK – för första gången i allsvenskan denna säsong.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar