Laddar

Efter kritiken: Tågbullernivåerna på skolan är under riktvärdena

Enligt en ny mätning ligger tågbullernivåerna inne i paviljongerna på skolan under miljöförvaltningens riktvärden: "Det var förväntat att vi skulle klara detta"

delningar

Skolmiljön på Furulundsskolan har stått under kritik på grund av placeringen intill järnvägen och Wrangelsleden. Bland annat råder oro kring risken för höga tågbullernivåer.

Men en mätning från ÅF Ljud och Vibrationer visar nu att tågbullernivåerna inne i paviljongerna på Furulundsskolan ligger under miljöförvaltningens riktvärden, skriver Hallandsposten. Pauline Broholm Lindberg, chef för barn- och ungdomsförvaltningen säger till tidningen att resultatet var förväntat.

– Vi har gjort anpassningar och vidtagit åtgärder som vi hoppades skulle ha effekt, säger hon.

Förutom risken för tågbuller råder även bekymmer med vibrationer och partiklar, och miljönämnden har tidigare beslutat att förbjuda verksamhet i paviljongerna i väntan på att barn- och ungdomsnämnden kan komma till rätta med problemen. Men detta beslut ska barn- och ungdomsnämnden överklaga till länsstyrelsen.

– Det är inte helt enkelt att tolka de krav och riktlinjer som finns och då behöver vi länsstyrelsens hjälp att avgöra vad som gäller. Det är viktigt att vi har något att luta oss mot när vi planerar för andra typer av etableringar, säger Paulien Broholm Lindberg till Hallandsposten.

I augusti kommer även bullernivåerna utomhus mätas.