Efter kritiken – bilgäng träder fram: "Är bästa lösningen"

Foto: Wilhelm Nilsson

Efter artikel om klagomål mot bilgäng i tisdags, kliver nu ett "bilgäng" från Halmstad fram, för att berätta sin version om buskörning och hög musik.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Buskörning och hög ljudvolym från bilar, har nu fått flera boende i Snöstorp att tröttna, vilket 24Halmstad skrev om i tisdags. De boende menade att bilisterna stod och hängde bland annat på Hallarnas parkering och Circle K. Nu har 24Halmstad träffat ett av gängen som brukar hålla sina bilträffar vid Hallarna. De elva som vi pratar med, upplever inte att de stökar på sena kvällar och nätter.

– Det händer att vi har spelat hög musik, men så fort folk kommit och sagt till oss, så har vi dämpat oss. Vi respekterar de boendes önskan. Vi hänger inte på Circle K, eller var det nu kan vara, för att störa folk – utan för att umgås, säger den bilintresserade Fredric Salomonsson.

Sedan 2015 har flera av medlemmarna i gänget setts varje onsdagkväll samt på helgerna. De delar samma intresse – bilar – som de gärna diskuterar under träffarna. Umgås, pratar och dricker kaffe är deras koncept.

– Gemenskapen i det här gänget är kanon! Vi är inte slutna, utan alla är välkomna att hänga med oss. Det här är så mycket bättre, än att vi skulle gå ut och supa ned oss på stan en lördagkväll, säger Fredric Salomonsson.

Flera i folksamlingen har läst 24Halmstads artikel om buskörning. De är väl medvetna om att det förekommer, men vill inte känna sig vid att det gäller dem.

– Vi hänger mest när vi ses, vi kör inte så mycket. Det lilla vi kör är en runda genom stan, likt vilken cruising i stan. Men vi är noga med att inte störa någon. Det är andra gäng som står för sådant, hävdar Fredric.

För att i framtiden inte behöva hänga på Circle K, eller störa folk någon annanstans, har nu gängmedlemmarna kommit fram till ett förslag, som de hoppas att Halmstads kommun lyssnar på:

– Bästa lösningen för alla hade varit att anlägga någon form av mötesplats eller park för bilar. Kanske lite avskiljt från bostadsområden. Då hade polisen också fått bättre koll på oss eller andra bilgäng, ifall något skulle hända, säger han.

En gängmedlem inflikar snabbt:

– Då får det gärna finnas en kaffe- eller läskautomat där också, säger personen med glimten i ögat.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar