Efter Josefin-dokumentären: Storsatsar på antivålds-turné för män

Foto: Ilya Andriyanov, Mostphotos

Svenska Postkodstiftelsen har nu beviljat MÄN ökat anslag för en extrainsatt #eftermetoo-turné på 20 orter runt om i landet. Då kommer de till Halmstad:

delningar

Efter den uppmärksammande SVT-dokumentären om artisten Josefin Nilsson från gruppen Ainbusk har fler män velat engagera sig mot mäns våld mot kvinnor. Svenska Postkodstiftelsen har nu beviljat organisationen MÄN ökat anslag för en extrainsatt #eftermetoo-turné på 20 orter runt om i landet. En av de orterna blir Halmstad och Sturegymnasiet dit de kommer kvällen den 25 april. Alla som ser sig som män är välkomna till mötet för att prova på MÄNs samtalsmetod och gå med i en samtalsgrupp. 

– Nya berättelser om övergrepp kommer upp till ytan hela tiden och #metoo-rörelsen får förnyad kraft för varje berättelse. Viljan att agera och förändras är stor och vi är därför stolta över att tillsammans med organisationen MÄN ta vara på detta och möjliggöra för fler samtal i projektet #eftermetoo, säger Marie Dahllöf, generalsekreterare för Svenska Postkodstiftelsen i ett pressmeddelande.

Organisationen MÄN har lång erfarenhet av att arrangera självreflekterande samtalsgrupper för män, både i Sverige och på olika platser i världen. Hösten 2017 samlades ett hundratal män på ett stormöte under pågående #metoo. Det var början på en växande samtalsrörelse som nu turnerar runt Sverige.

– Vi vet att det självreflekterande samtalet skapar en djup förändring hos den som deltar, men även en förändring mellan deltagarna som de tar med sig till sina andra relationer och i samhället i stort. Stor förändring börjar med små samtal, säger Alán Ali, ordförande i MÄN. 

FAKTA

Turnéplan:

April

17 april Göteborg 18:00, Kvinnofolkhögskolan.

23 april Gävle 18:00, Musikhuset. 

24 april Falkenberg 18:00.

25 april Halmstad 18:00, Sturegymnasiet. 

29 april Falun 19:00, Gamla Elverket.

Maj

8 maj Örebro 18:00.

11 maj Ljusdal 15:00, Unitis

15 maj Bagarmossen/Linje 17 (preliminärt datum)

19 maj Norrtälje 18:00.

20 maj Lund 18:00.

20 maj Norrköping 18:00, ABF Bergslagsgården 

21 maj Malmö 18:00, Scandic Sankt Jörgen.

22 maj Uppsala 18:00.

24 maj Umeå 18:00.

Juni

Stockholm, Järvaveckan

Juli

Visby, Almedalsveckan

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar