Efter dramatiken – Drott till handbollsettan

Arkivbild. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Han blev den stora matchhjälten.

delningar

Det var ett starkt HK Drott som tog kommandot direkt i den avgörande matchen mot GF Kroppskultur. En kamp som handlade om en plats i herrarnas division 1 i handbollen.

Halmstadkillarna spurtade framåt i de första 30 minuterna och hade ledningen 14–7 i paus. Men en halvtidsvila bådade gott för hemmalaget Kropps som kunde ladda om. En omstart gav ett ryck och hemmalaget kom i kapp till 16–16 en kort tid därefter. Det mesta handlade då om hemmalagets Anders Alfredsson, stormålskytten med ett förflutet i Alingsås HK.

En punktmarkering på Alfredson gjorde gott och fick Kroppskultur målskytte att stanna av. Men visst blev det ändå dramatiskt i slutminuterna när 23–23. Drotts Hugo Sivertsson skulle dock bli matchhjälte och pricka in slutresultatet 23–24 i Drotts favör.

– Vilken krigarinsats killarna gör trots att de är så unga. Många har pratat om återtåget. Men jag har hela tiden sagt att det här är framtidståget. För vem hade trott på att vi skulle ta steget tillbaka direkt där sex spelare var A-pojkar i fjol och alltså förstaårsjuniorer, säger Drottränaren Johan Hedlund till Hallandsposten.

Drotts målskyttar: Erik Ekstrand 5, Emil Henberg 4, Hugo Sivertsson 4, Anton Andersson 4, Emil Almander 2, Albin Jonsson 2, Olle Sjöberg 2, Johan Pettersson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar