Efter Arbetsförmedlingens varsel: "Finns en oro"

Arbetsförmedlingen i Halmstad. - Foto: Wilhelm Nilsson

Oroligt på Halmstadkontoret efter onsdagens besked.

delningar

På onsdagen kom beskedet – 4 500 anställda varslas från Arbetsförmedlingen. Ett hårt slag mot myndigheten, som kommer innebära att flera lokala kontor stängs ned. När 24Halmstad på onsdagsmorgonen når Arbetsförmedlingens ansvariga chef i Halland, Anna-Lena Wakenius, har hon nyss lämnat beskedet till sina anställda.

– Det finns en oro bland de anställda. Jag vet inte om det kommer som en chock. Det har ju funnits en vetskap om att förutsättningarna ser mörkare ut sedan riksdagen lade sin budget. Nu får vi i personalen stötta varandra och ta oss igenom det här, säger Anna-Lena Wakenius.

Ännu är det inte fastställt om hur många anställda i Halmstad som berörs av varslen. Just nu pågår fackliga förhandlingar, och därefter kommer ett besked. Klart är i alla fall att kunderna kommer att bli lidande efter myndighetens beslut.

– Vi gör mycket nytta i vardagen. Ju mindre som händer i verksamheten, ju mindre kan vi göra för våra kunder. Det här beskedet kommer klart häva våra effekter. Nu gäller det att satsa vidare på vår IT, så att vi därigenom kan ge service i våra olika kanaler. Där ligger vi redan i en stark utvecklingsfas, avslutar Anna-Lena Wakenius.

Den budget som riksdagen fastställt för Arbetsförmedlingen, ska röra sig om en minskning på cirka 800 miljoner kronor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar