Dusan Djuric: "Här jag vill vara"

Dusan Djuric. - Foto: Wilhelm Nilsson

Nu tränar han med HBK – och hintar (?) om att det är nästa klubbadress.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Halmstads BK har rustat profilstarkt inför årets säsong. Truppen har spetsats med Sadat Karim, Joel Allansson och hemvändaren Andreas "Ante" Johansson. Men nu kan HBK knyta sig an ännu en hemvändare. I förra veckan stod det nämligen klart att Dusan Djuric, 34, tränar med klubben en tid framöver.

– Naturligtvis är det jätteskönt att vara här. Det är här jag vill vara. Egentligen skulle det ha hänt för längesen, men som sagt nu är jag här. Det är ömsesidigt från mig och klubben att jag är här och tränar, säger Dusan Djuric.

Den HBK-fostrade mittfältaren står just nu utan kontrakt. Senast tillhörde han seriekonkurrenten Gais – ett kontrakt som gick ut vid årsskiftet med en option på ett år. En klausul som Göteborgsklubben valde att inte utnyttja. Enligt Dusan finns det ingen kontakt med andra klubbar och om framtiden är i HBK låter han vara osagt.

– Just nu är jag här och tränar, sen får vi se vad som händer i framtiden. Det är detta som är intressant för mig i alla fall. HBK är ändå min första kärlek som föddes när jag var 10, 12 år gammal, berättar han.

"Ska flytta så småningom." – Dusan Djuric

I dag bor Halmstadsonen kvar i Göteborg efter tiden i Gais, men om han blir HBK-spelare blir det naturligtvis en flytt till hemstaden. En flytt som redan nu verkar vara en tankeverksamhet i Dusan Djurics huvud, eller rentav en hint om att affären redan är i hamn.

– Ja, jag ska flytta (till Halmstad) så småningom. Eller ja, jag vet inte hur framtiden ser ut just nu, säger Dusan Djuric.

Redan nu på lördag kliver HBK in i svenska cupens gruppspel. Tuff bortamatch mot Östersund väntar. En match som Dusan alltså inte blir spelklar till, ifall han och HBK skulle komma överens om ett kontrakt. Aktuellt skulle i så fall kunna vara till helgen därpå när HBK möter Sirius. Fram tills dess har Dusan Djuric i så fall en sak att slipa på innan han är matchredo.

– Konditionen behöver komma igång. Annars är det inga problem, kroppen känns bra, menar mittfältaren.

Skriver Dusan Djuric kontrakt med HBK, blir han den tredje spelaren i laget som fanns med i den HBK-trupp, som slutade tvåa i allsvenskan 2004. Peter Larsson och Andreas Johansson är de andra två.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar