Laddar

Duon om starka bedriften – ”Älskar att tänja på gränserna”

Ger sig av under lördagen.

delningar

Klockan 05:00 lämnade Ruben Nilsson och Patrik Rang Söderpiren i Halmstad. Under  tolv timmarna ska de försöka att klara av den imponerande bedriften att cykla de närmare 300 kilometerna från kust till kust, för att slutligen anlända till Kalmar på lördagseftermiddagen

Har ni gjort något liknande tidigare? – Både ja och nej, jag har något liknande själv. Jag både cyklat söderut från Halmstad till Malmö, och även norrut till Lerum, där jag kommer ifrån. Patrik är mer av en tävlingscyklist, och har cyklat Vätternrundan och liknande lopp, säger Ruben Nilsson.

Idén att göra något tillsammans har funnits där under en längre tid men det var inte förrän ungefär en månad sedan som man bestämde sig för att göra slag i saken.

– Vi har alltid uppfattat oss som två individer som älskar att vara fysiskt aktiva och att tänja på gränserna. Sen i och med att jag gjort vändorna norrut och söderut så fanns tanken på att köra kust till kust. Vi har planerat noga, suttit ner och fört en dialog och först och främst då om det ens är möjligt att genomföra inom tidsramen.

Tidsramen är tolv timmar. Det finns inga inplanerade stopp utan grabbarna kommer cykla hela vägen och fylla på med den energi som krävs, i form av energibars, energigel och vatten, i farten. Måttstocken har varit Vätternrundan som de båda genomförde i år.

– Sen är det klart att det finns en risk att man fastnar i en korvkiosk söder om Växjö. Vi har haft tre planeringstillfällen och då har vi kartrekat och gjort bedömningen om det ens är möjligt att cykla på vissa vägar. Vi har tagit hänsyn till vägens storlek, trafikintensitet och så vidare.

Varför gör ni det här då? – Vi har funderat lite på vad vi har för syfte. Vi har väl sagt så att vi ska passa på medan vi kan. Vi har båda människor i nära relationer som drabbats av cancer. Så vi har sagt att om vi lyckas att hålla oss inom tidsramen så kommer vi att skänka en slant till välgörenhet.

 

Relaterade artiklar