Laddar

Dubbla framgångar i stora VM–testet: ”Nu känns det verkligt”

BILDEXTRA: Se bilderna från tisdagens EM–kval.

delningar

Under tisdagskvällen spelade Sverige EM–kval i bordtennis Halmstad arena. Vilket var ett perfekt tillfälle för arrangörerna av lag–VM, att få se hur allting fungerade i skarpt läge.

24Halmstad tog under onsdagen ett snack med projektledaren för mästerskapet, Johnny Ewerstein, för att se vad som fungerade och inte under generalrepetitionen inför mästerskapet.

– Vi testade mycket teknik som ska användas på VM och det fungerade mycket bra. Inramningen kändes bra, och vi fick bra respons på vår VM–låt som spelades inne i arenan. Vilket var första gången den spelades publikt. Sedan hade vi mellan 150–200 VM–volontärer på plats, vilket var mer än väntat. Det tyder på ett stort intresse, säger Johnny Ewerstein.

Vad är du mest nöjd med? – Att allt flöt på. Vi hade en bra planering. Jag är nöjd med de dryga 1000 personerna i publik. Och att Sverige vann. Det är viktigt för oss att Sveriges landslag lyfter när de har publikstöd. Det är också positivt att de visar bra form inför VM. Sedan är jag också nöjd med att så många volontärer var här, som jag var inne på innan.

Kände du att det var något som ni måste justera till VM? – Inga stora grejer. Det var inget som genomfördes dåligt eller inte fungerade. Sedan finns det alltid små detaljer att jobba på. Men det finns det alltid.

Nu är lottningen till mästerskapet gjord, och ni har genomfört den här EM–kvalmatchen. Börjar du ana nu hur det kommer att bli på VM? – Det blir genast mer verkligt nu på så många sätt. Man fick en känsla där man ser framför sig hur VM kommer att se ut. Allting blir så mycket lättare att kommunicera nu också, när vi faktiskt vet, vilka som spelar mot vilka och när. Det var många som sade igår att ”Nu känns det verkligt”.

Det var inte bara arrangemanget som var framgångsrikt under tisdagen utan även det svenska landslaget. Kristian Karlsson vann båda sina matcher och Anton Kjellberg sin enda, när laget besegrade Danmark med 3–1 i matcher.

Tidigare under tisdagen genomfördes även lottningen till lag–VM i Halmstad. Vilka lag Sverige ställs emot kan du se i faktarutan nedan.

Dessa lag ställs Sverige mot i lag–VM i Halmstad

Damer:

Sverige

Kina

Singapore

Ryssland

Indien

Vitryssland

 

Herrar:

Sverige

Tyskland

Hongkong

Egypten

Rumänien

Slovenien

Relaterade artiklar