Laddar

Drotts mardrömsbesked inför ”Måste-matchen”

Inte det man ville höra.

delningar

Drotts satsning att stabilisera sig i Division 1 Södra har fått sig ytterligare en törn, efter Erik Lindaus flytt. Det är målvakten Johan Gustavsson som fått svar på sin magnetröntgen – korsbandet är av.

– Oerhört tråkigt för Johan, som gjorde sin bästa match för säsongen när det hände borta mot Warta, säger Markus Bartholdsson i Drotts ledarteam.

– Dessutom ett tungt avbräck för oss som lag, fortsätter Markus. Situationen såg inte särskilt allvarlig ut när olyckan var framme. Johan halkade till i samband med ett snabbt utkast och fick väldigt ont.

Det innebär att Daniel Hagström nu är den enda spelaren kvar av de närmare cirka 16 spelare som spelade i Allsvenskan för Drott förra säsongen.

–  Hampus Fernebrand och Johan Petersson hade gamla axelskador med sig in i säsongen. Det var tungt eftersom de skulle vara våra två skyttar utifrån. Johans Gustavssons skada gör ju att vi tappar en väldigt bra målvakt och en fin lagkamrat. Erik Lindaus flytt tunnar också ut truppen. Vi hade också en skytt på väg in som förstärkning, men hans korsbandsoperation behöver tyvärr göras om, säger Jesper Adolfsson.

Hårt skadetyngda Drott har trots motgångarna lyckats ta poäng i fyra av de fem senaste matcherna. På lördag väntar Warta i en viktig streckmatch i Halmstad Arena.

– Vi har kämpat på med det vi har och stabiliserat vårt spel de senaste omgångarna. Färre insläppta mål, färre tekniska fel och ett lite tydligare spel. Vi tycker att killarna har gjort en väldigt strong prestation kopplat till de förutsättningar som rått och råder. Sakta men säkert börjar vi bygga självförtroende igen, avslutar Micke Mattsson.

Relaterade artiklar