Laddar

Drotts glädjebesked – på väg ur krisen: ”I värsta fall kunde de sagt godnatt”

Klubben fick positivt besked under tisdagen.

delningar

Under tisdagen fick HK Drott beskedet från tingsrätten. Klubben har nu tre veckor på sig att betala in skatteskulden på ungefär 360 000 kronor. Ett besked som ger en viss optimism i den klassiska klubben.

– Ja, absolut. I sämsta fall kunde de sagt godnatt, att vi inte skulle få chansen att betala skulden, och då hade det varit slut. Nu får vi tre veckor på oss att betala in pengarna, så det är så nära en succé man kan komma, säger Claes Andersson, matchcoach i Drotts herrlag till 24Halmstad.

Av de cirka 360 000 kronor som Drott ska betala in till skatteverket senast den 6 mars, så gör Claes Andersson bedömningen att klubben i dagsläget har närmare 75 procent av den summan, och att man i alla fall i teorin har klarat sig undan konkursen.

– Konkurshotet bedömer vi att vi kommit förbi idag. Sedan bör det också sägas att merparten av de pengar som vi har fått in kommer från privatpersoner. Med det här beskedet i ryggen så har vi förhoppningen att även sponsorerna ska komma tillbaka och bidra, säger Andersson.

Vad tycker du om allt stöd som ni har fått? – Det finns uppenbarligen en fantastisk kärlek till våran klubb, vilket gör att man får lite energi tillbaka när man jobbar med det här.

Hur har det varit för er ledare och spelare i klubben under den här tiden? – Det har ju inte varit någon större framförhållning den här säsongen. Nu kanske man vågar tänka lite längre fram än morgondagen.

Igår skrev 24Halmstad om att Per Gessle skänkt olika Per Gessle–prylar till lagets lotteri, något som snabbt gav en effekt.

– Efter att vi gick ut med den nyheten så sålde vi över tusen lotter mellan klockan 20 och 24 igår. Det är hedrande och skönt att han vill hjälpa till, säger Claes Andersson.

Relaterade artiklar