Drott allt närmre ettan – slog serieledaren

. - Foto: Wilhelm Nilsson

Men direkt uppförsbacke för HK Drott mot IK Lågan.

delningar

HK Drott–IK Lågan 27–25 (13–14)

Först ett krånglande tekniksystem i en felande resultattavla, och sedan gnissel i maskineriet. Lägg därtill två utvisningar inom loppet av en minut och 19 sekunder. Inledningen av seriefinalen i herrarnas division 2 var knappast i Drotts favör.

Lågan inledde piggt och hade tidigt en ledning med 5–1. Men Drott skulle replikera och det flera gånger om. Målen kom allt närmre, samtidigt som Drottmålvakten Pontus Söderberg storspelade och gästerna missade sina lägen till att dra ifrån. När första halvleken var färdigspelad summerades den med en uddamålsledning för Lågan.

Flytet för Drott skulle till sist lossna. En halvtidsvila var vad som behövdes. Strax efter paus kunde Anton Andersson elegant rulla in bollen, vilket resulterade i en kvittering. Lågan bommade anfallet därefter. Hannes Pettersson kunde därefter ge hemmalaget ledningen första gången i matchen, tre minuter in i den andra halvleken.

Petterssons mål gav Drott hopp och lågan i bortalaget blev allt mindre. Till sist drog Drott ifrån till 25–21, men gästerna Lågan lyckades komma ifatt när resultattavlan visade 25–24. Mer spännande än så blev det aldrig och segersiffrorna kunde till sist skrivas till 27–25. Bäste målskytt i hemmalaget var Erik Ekstrand med åtta mål.

Nu är Drott två poäng bakom Lågan med två matcher kvar. Återstår gör matcherna mot HK Hök och Hultsfreds HF. Drott behöver endast ett poäng till för att åtminstone säkra kvalplatsen till division 1.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar