Laddar

Dramatiska polisscener att vänta i Halmstad

Det ska poliserna göra i Halmstad.

delningar

Med start den här veckan kommer en stor mängd poliser att öva i Halmstad. Övningarna kommer att pågå under tre veckor. Det skriver Hallandsposten.

Ungefär 80 poliser och ett tjugotal ledare kommer då bland annat att träna på hur man ska möta huliganer och demonstranter. Allt de gör kommer inte att synas för allmänheten, men vissa av övningarna kommer att vara förlagda på stadens gator.

– Tänkbara scenarion vi övar på är rörande till exempel fotbollssupportrar, hur man hanterar dem till och från arenan. Eller större sammankomster under demonstrationer, kanske dessutom med motdemonstranter, säger Ola Lindow, poliskommissarie och tillförordnad divisionschef, till Hallandsposten.

Poliserna som deltar i utbildningen kommer från hela Västsverige, och utbildningen är frivillig. När de är klara kommer de att ingå i den nationella enhet som kan användas vid till exempel stora sportevenemang eller politiska toppmöten.

När utbildningen gjordes i Halmstad för första gången, i december, var det många som reagerade på de dramatisk scenerna som utspelade sig. Nu vill polisen vara klara med att folket inte ska känna någon oro.

– Vi vill säga till Halmstadborna att de är välkomna att titta och ställa frågor när de ser oss, säger Lindow.

Relaterade artiklar