I samarbete med annonsör

Detta ska du tänka på när du ska köpa begagnad bil

Tre grundtips för en lyckad bilaffär.

delningar

Hos Bendt Bil i Halmstad säljer man cirka 1500 begagnade bilar om året i olika prisklasser och modeller. Bilhandlaren tar emot alla märken i inbyte oavsett årsmodell.

– När man har hittat en bil brukar vi gå igenom den visuellt och titta på det kosmetiska, så att den är fräsch och fin. Sen rekommenderar vi alltid att provköra. Där är det viktigt att man provar alla växlar, kollar igenom AC och de olika egenskaperna. Hur känns den på motorvägen? Hos bilhandlaren är säljaren där och då är det viktigt att våga ställa frågor, säger Marcus Johansson, marknadschef på Bendt Bil.

Men förutom att vara frågvis finns det en hel del du kan göra för att komma till bilhandlaren med rätt förutsättningar för att göra en bra affär. Marcus Johansson delar med sig av sina bästa tips.

1. Förbered dig innan.

– När man väljer ut en bil är det bra att man har tänkt ut vilka användningsområden man vill att bilen ska vara anpassad för. Vill man ha en stor, en liten, en stadsbil eller en terrängbil? När det kommer till budget är det viktigt att tänka längre än inköpspriset. Fri service, försäkringskostnader och skatter är viktiga att ta med i beräkningarna och ibland kan ett dyrare inköpspris vara billigare över tid.

2. Fräscha upp den bil du ska sälja

– Många som köper en begagnad bil lämnar själva in sin nuvarande bil till försäljning. Då är det bra att kolla så att bilen är i bästa möjliga skick och fräsch både utvändigt och invändigt. Det kanske inte är en bra idé att få en smutsig bil värderad.

3. Hittat din bil? Dags att förhandla!

– När man väl har hittat bilen som man vill köpa är det dags att förhandla om priset. Då är det flera saker runt om själva priset som man kan förhandla om. Det kan erbjudas saker så som lackbehandling, vinterdäck, längre garantier och så vidare, detta kan vara mer värdefullt för en själv än pengar.

Bendt Bil – rätt plats om du ska köpa BMW.

Som auktoriserad BMW-handlare kan Bendt Bil erbjuda 1-års BMW Premium Selection Garanti på alla svensk sålda BMW under 5 år och 12 000 mil. När du köper en BMW erbjuds också försäkring genom BMW Originalförsäkring där du första får 2 veckors gratis försäkring, och sedan ett rabatterat erbjudande tack vare du köpt en BMW hos en auktoriserad BMW handlare.

Du kan alltid söka bland över 300 bilar i lager på Bendt Bils hemsida

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar