Laddar

”Det här är Sveriges främsta karateläger”

Tre av världens bästa instruktörer är på plats för att hålla i utbildningar.

delningar

I dag startar Zendokai Karate 2017 International CampHalmstad Arena. Det är lägrets andra år, och arrangörerna på Zendokai Karate har målet att det ska vara Sveriges bästa läger. Redan nu har de lyckats få dit några av världens absolut främsta karateinstruktörer; Ogura YasunoriNaka Tatsuya och Shiina Mai.

– Det blev succé förra året, så vi bestämde oss för att göra det varje år, säger ordförande RIck Grundevik.

I år har lägret runt 410 deltagare, från Sverige och även från exempelvis Tyskland. Enligt Rick Grundevik är det instruktörerna som drar, kanske speciellt Naka Tatsuya, som även har spelat in filmer. Alla tre instruktörerna har också tagit pallplats i världsmästerskapsammanhang. I nuläget pågår lägret i två dagar, lördag och söndag. Från och med nästa år kommer det dock börja redan på fredagen. Rick Grundevik berättar att lägret kommer återkomma varje vecka 36.

Lägrets kvalitet är något som han är extremt nöjd med och han menar att det är ett av de främsta i Europa.

– Det här är Sveriges främsta karateläger, sett utifrån antal deltagare och den kvalitet vi har med instruktörer, lunch och lokaler. Jag vill inte peka på en specifik sak, men jag vill påstå att det är Sveriges främsta – och ett av de främsta i Europa.

Under lägret delas deltagarna in i grupper utifrån kunskapsnivå och sammanlagt hålls sex pass under helgen. När dagen är färdig väntas ”After Karate” på Scandic Hallandia, men utöver det är inte några kringaktiviteter planerade.

– Vi vill inte störa karaten. Sedan kanske det utvecklas och förändras till nästa år, men det får vi se. Det beror på hur det går i år, säger Rick Grundevik.