Laddar

Det här är svenskarnas drömjobb

Många svenskar drömmer om att ha ett annat jobb än de har i dag. En stigande trend är att vilja arbeta som kommunikatör/marknadsförare. Samtidigt ser allt färre läraryrket som ett drömjobb.

delningar

Svenskarnas drömjobb är att vara projektledare. Det visar en undersökning från arbetslivspanelen Manpower Work Life.

– Projektledare är ett spännande yrke som både handlar om att driva arbetet framåt och att inspirera människor. Arbetet har ett konkret mål, en start och ett avslut, vilket tilltalar många. Projektledning ställer ofta höga krav på kreativitet, kommunikationsförmåga och att kunna leda utan att nödvändigtvis vara chef, säger Lars Forseth, vd för ManpowerGroup Sverige i ett pressmeddelande.

Bara fem procent av svenskarna anser att deras nuvarande jobb är deras drömjobb. 46 procent av de tillfrågade tycker att det som främst lockar med drömjobbet är möjligheten till personlig utveckling. 35 procent ser dessutom drömjobbet som spännande.

Några av de yrken som är med på topplistan är ingenjör, administratör och entreprenör. Nytt för i år är att yrket kommunikatör/marknadsförare har letat sig in i toppen, medan läraryrket halkat ur.

Här är yrkena som svenskarna drömmer om att ha:

1. Projektledare

2. Ingenjör

3. Administratör

4. Entreprenör

5. Ekonom

6. Äventyrare

7. Managementkonsult

8. Säljare

9. Författare

10. Kommunikatör/Marknadsförare

Relaterade artiklar