”Det finns nästan inget liknande här ute”

Arbetet med att komma i ordning pågår för fullt på Krantz Brödbod. Bageriet har flyttat in i Västergårds Konditoris gamla lokaler och 24Halmstad har fått en pratstund med grundarna.

delningar

Efter länge ha varit verksamma i bageribranschen bestämde sig David Krantz och Linda Olandersson för att det var dags att starta eget. De hade redan haft funderingar på att ta över andra bagerier innan David en dag kom hem från jobbet med idén. De skulle ta över lokalerna som gamla Västergårds konditori hade lämnat efter sig.

– Vi hade ju såklart vetat om stället, men att vi skulle ta över det flög bara på oss mer eller mindre. Lite av ett Eureka-tillfälle ungefär, säger David.

Hur kommer det sig att ni tar över stället nu? – Det kändes som att det var dags att göra det här och ta steget. vi har tidigare jobbat för egenföretaget båda två, men har länge viljat ha vårt eget, säger Linda.

Inledningsvis kommer det bara vara David och Linda som jobbar i butiken, även om målsättningen på sikt är att anställa. Tanken är också att man skall erbjuda lite av varje.

– Vi kommer att sälja bröd, bullar, kakor och smörgåsar. Det blir väl lite smalare utbud än vad till exempel konditorier har, eftersom de har mycket tårtor och bakelser också, säger David.

Vad var det som gjorde att ni valde att öppna just här då? – Det är ett bra läge tycker vi och förhoppningsvis en bra marknad. Det finns ju egentligen inget liknande här ute utan nästan allt ligger inne i stan. Vi har fått väldigt positiv respons också. Det är många som svänger av Tylösandsvägen, kliver ur bilen och frågar vad det ska bli här, säger Linda

Det står augusti på skylten, men när kan man förvänta sig att ni öppnar? – Haha, jadu. Vi har väl inte satt något specifikt datum än, så det får räcka med augusti än så länge. Det är så mycket som ska på plats innan man kan säga säkert, säger Linda.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar