Laddar

”Det är skönt att vara strukturerat ostrukturerad”

Sommaren på Tillsammans börjar närma sig sitt slut. Nu berättar Johanna Norström och My Djurberg mer om framtiden.

delningar

Sedan 2011 har Tillsammans varit en del av många Halmstadbors sommar. Framöver kommer besöken på den populära restaurangen se annorlunda ut – inte minst eftersom det kommer bli en året runt-restaurang. Exakt när är dock oklart ännu.

– Kommunen kommer göra en ombyggnation, och det är lite jobb att göra innan vi kommer kunna bygga det nya huset, säger Johanna Norström, som tillsammans med My Djurberg driver restaurangen.

I ungefär 3,5 år har de också drivit Söderfamiljen, som är just en året runt-restaurang, så inför nystarten har de mer på fötterna än de hade när de drog igång Tillsammans från början.

– När vi startade var vi bara 22 och fattade ingenting. Drömmen var aldrig att bli stora eller tjäna pengar. Vi ville bara ha roligt och kunna försörja oss på det, säger My Djurberg

Och det har de kunnat göra. För varje säsong har restaurangen fått fler och fler sittplatser, och många i personalen, som nu ligger på 30 personer, får en av sina första arbetslivserfarenheter hos dem.

– Man får ju vara sig själv under kontrollerade former på något sätt, och man får växa med det, säger Johanna Norström.

– Det är skönt att vara strukturerat ostrukturerad. Då kan alla hänga med i det flowet och det blir mycket mer avslappnat, säger My Djurberg, och syftar till stämningen både bland personalen och besökarna.

Den 2 september stänger Tillsammans för den här säsongen. Eventuellt blir det en säsong till innan övergången, men ett garanterat beslut dröjer lite till. Variationen som i dag finns på Tillsammans kommer dock vara kvar.

– Det kommer inte bli tråkigt bara för att det är ett hus, som många tror. Det kommer inte bli statiskt. Vi vet ju vad som händer på vintern, och vi kommer grilla marshmallows och servera varm choklad, säger Johanna Norström.

 

Relaterade artiklar