Laddar

Del 2: Namnbyten, villabrand och nyöppningar

Sedan starten den 18 april 2017 har 24Halmstad kunnat rapportera om många händelser som engagerat er läsare. I en artikelserie i två delar tänker vi nu titta tillbaka på några av de händelser som engagerat er läsare mest under de åtta månader som passerat.

delningar

En av de händelser som engagerade er läsare mest var den demonstration som utlystes mot islam. Demonstrationen skulle komma att hållas på Stora Torg.

Det skulle dock visa sig att den inte drog några större folkmassor att tala om och det hela ska ha förlöpt på ett lugnt sätt.

I takt med att invigningen av det man trodde skulle bli det nya Eurostop, som sedan blev Hallarna, närmade sig offentliggjordes allt fler butiker som skulle öppna i det nya köpcentret. När vi listade alla butiker som skulle öppna var det många av er som var intresserade.

 

Än mer intresserade var ni av att den klassiska snabbmatsjätten Pizza Hut skulle öppna på Eurostop (nåja, Hallarna). 24Halmstad var först med att rapportera om den stundande etableringen.

 

Till slut kom då den ödesmättade dagen då Eurostop offentliggjorde att man inte alls skulle heta Eurostop längre. Istället skulle man byta namn till Hallarna. Åsikterna om namnet var många och olika, men namnet blev som bekant kvar.

  Foto: Johan Olsson

En av de mer sorgliga historierna som utspelade sig i Halmstad under den senare delen av 2018 var den kraftiga villabrand som utbröt på Norra Utmarken strax innan midnatt på fredagskvällen den 6 oktober.

Av de tre personer som befann sig i villan var det bara två stycken som lyckades ta sig ut. En flicka i skolåldern saknas fortfarande efter branden.

Villabranden var dock inte den enda tragedin som drabbade Halmstad under hösten. Den 8 november föll en äldre kvinna i Nissan under förmiddagen. Trots att förbipasserande upptäckte henne och lyckades hålla ovanför vattenytan gick hennes liv inte att rädda.

  Foto: Johan Olsson

Bland alla nyöppningar var det några som stack ut. En av dem var att sushikiosken Sushidaily öppnade – inne i butiken hos ICA Maxi Högskolan. 24Halmstad var återigen först att rapportera om öppningen och det var många sushifantaster som gladdes åt nyheten.

  Foto: Privat

Hallarna hade knappt hunnit öppna innan man förlorade en butik. Det var lågpriskedjan Nille som meddelade att man lämnade köpcentret. Dock var det inte bara på Hallarna som detta skedde. Kedjan meddelade att man stänger samtliga sina butiker i landet.

Det var dock inte bara butiker som öppnades under året. Förvisso har det inte öppnat ännu men 24Halmstad kunde i slutet av november rapportera att en ny nöjesarena snart skulle öppna. Under våren 2018 kommer Halmstad Live att slå upp portarna i den gamla Saluhallen på Karl XIs väg.

Deras första bokning blev klart kort där på och det var inga mindre än Hardcore Superstar och Lillasyster, något som verkade glädja er läsare.

 

Halmstad fick även en helt ny krog på slutspurten av 2017. Den 1 december invigdes den nya pubben Vinyl efter ett halvårsförsening. Vid premiären uppträdde ingen mindre än Amanda Aasa.

  Foto: Vinyl

Relaterade artiklar