De satsar på starta eget mässa: ”Finns mycket hjälp att få”

Därför hålls mässan:

delningar

Den 17 maj kommer det att genomföras en starta eget mässa i Tradecenter i Halmstad. Mellan klockan 16–18 nästa torsdag arrangerar Halmstads Näringslivs AB, NyföretagarCentrum Halland och HighFive mässan.

– Vi ser behovet av att försöka fånga dem som är i början på någon vag idé, eller kanske drömmer om att driva eget, eller ser andra göra det. Man kanske inte vet var man ska börja, och var och med vem man kan diskutera sin idé. Då tänkte vi att den här starta eget mässan kunde vara något för dem, säger Daniel Sanjay från Halmstads Näringslivs AB till 24Halmstad.

– Kommer man hit så får man bland annat träffa NyföretagarCentrum som verkligen är duktiga på rådgivning och har bra kunskap inom alla delar, HighFive, högskolans egen inkubator är också på plats, sedan kommer några företag att ställa ut på mässan också så att man får träffa verkligheten lite. Halmstads Näringsliv kommer också att vara på plats och fungerar ju som en lots där man hjälper personer till rätt instans, säger Daniel Sanjay.

Förhoppningen om stor uppslutning är god.

– Ja, det tror vi att det blir, säger Johanna Sundberg från NyföretagarCentrum Halland.

Med sin placering vid högskolan hoppas man på besök från både studenter, invånare och folk från andra orter.

– Det kanske upplevs konstigt att ha detta innan sommaren med det är ofta under sommaren och semestern som folk börjar att fundera. Rent statistiskt är det många som säger upp sig efter semestern då man hunnit fundera igenom sitt liv. Och då kan ju den här mässan starta igång tankar och idéer, säger Daniel Sanjay, och lägger till att mässan passar bra i tiden med tanke på den entreprenörsskola som startar i september.

Efter de här två timmarna på mässan. Är man färdig att starta eget då? – Tanken är snarare att hitta rätt. Vem ska man prata med och hur går man vidare. Det är bra att se att det finns mycket hjälp att få längs vägen. Sedan är det ju också för att presentera entreprenörsskolan, säger Johanna Sundberg.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.