De sa upp sig – för att starta eget: "Vill vara friare"

Michael Magnusson och Emil Redo har startat BadrumsTeamet. Foto: Wilhelm Nilsson

Efter sex år som kollegor är de nu varandras chefer.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Emil Redo och Michael Magnusson var under sex år kollegor på Bad och värme i Halmstad. Efter fyra år tillsammans på anläggningsfirman, slog de sina huvuden ihop och sade upp sig. Trots att de trivdes väldigt bra hos sin dåvarande arbetsgivare.

– Vi ville göra något annat, där man kan ha större frihet, säger Michael Magnusson.

Så hur gör man för att bli "friare"? Jo, man startar eget företag där tiderna kan styras utefter vad som passar en bäst. Det är precis vad Emil och Michael har gjort. För två veckor sedan startade de igång Halmstads färskaste badrumsfirma, BadrumsTeamet.

BadrumsTeamet inriktar sig på kakel- och plastsättningar i badrum i det lokala närområdet. Visionen är att skapa badrum, precis så som kunden önskan. Emil och Michael är rörande överens om att BadrumsTeamet är ett lyhört företag, som tycker det är "viktigt att kunden alltid får stå i centrum".

Vissa kundönskemål är slagkraftigare än andra. Med tydligare trender i hemmet och ett Instagram som kan få användaren att överkoka av tankar och idéer för sitt nästa badrum, är det inte alltid så lätt att vara anläggare. Men Emil och Michael försöker se möjligheter i stället för omöjligheter.

– Vi försöker så gott vi kan och har tillsammans en väldigt bred kompetens inom det här yrket. Men ibland får vi sätta gränser. Det finns kunder som kommer med idéer som inte går att genomföra. Inte för att vi inte kan, utan att vi sätter kvalitén före allt annat. Vi vill att kunderna ska vara nöjda efter våra arbeten, säger Emil Redo.

Trots att herrarna ännu inte hunnit bli varma i kläderna i sitt nya företag, har de redan hunnit ge sig på ett jobb. Ett badrum i Skummeslövsstrand står just nu under renovering, och det är där som Emil och Michael tillbringat dagarna den senaste veckan. Efter projektet i Skummeslövsstrand återstår det att se vilket badrum som ska anläggas härnäst.

– Vi har vänner och bekanta som känner till oss och kommit med förfrågningar. Vi tar det som det kommer. Någon marknadsföring utåt har vi inte gjort än. För oss handlar det främst om att komma igång här och sen ge oss på fler arbeten, avslutar Michael Magnusson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar