De korades till Halmstads eldsjälar

Foto: Halmstads kommun

Trion fick extra stor uppmärksamhet under den åttonde galan.

delningar

För åttonde året i rad arrangerades Halmstads eldsjälsgala. På onsdagskvällen slöt en stor skara Halmstadbor upp till Halmstads teater, för att visa sin uppskattning för föreningslivet, vilket innebar fullt hus.

Det går att konstatera att föreningslivet i Halmstad går mot en blomstrande framtid. Allt fler ideella krafter inom idrott och kultur väljer att engagera sig i föreningarna. Några av dessa är Henrik Cederlund (Halmstad Skateboardklubb), Johan Erling (Halmstad Brass; Kulturhusgruppen) och Lars Jalhed (Föreningen Alla Hjärtans Vänner). Trion är de som också uppmärksammades för sitt engagemang under eldsjälsgalan och är de som fick priset för årets eldsjäl inom kategorierna idrott, kultur respektive övrigt.

Men visst går det också att benämna hela Halmstads kommun som en eldjsjäl? Inte minst efter att kommunen nu utmärkt som Sveriges bästa kommun inom föreningsliv. Under eldsjälsgalan fanns organisationen Sveriges föreningar på plats för att överlämna utmärkelsen. Kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman (M) tog med glädje och stolthet emot priset för Halmstads vägnar. Ett pris som han vid ett tidigare tillfälle benämnt som hela föreningslivets pris – "Det är inte bara kommunen som är pristagare utan det är lika mycket ett pris till den flora av föreningar som verkar i Halmstads kommun"

Andra pristagare under kvällen var Frivilliga flygkåren i Halmstad (årets förening) och Elma Dolovac (Young hiphop artists) (årets stjärnskott).

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar