Laddar

De betalar ut högst lön i Halmstad

Så placerar sig Halmstad på rikslistan.

delningar

Det är företaget Creditsafe som kartlagt vilka företag som betalar ut högst lön i respektive kommun. Den kommun med den högsta lönen är Solna där Meda AB i genomsnitt betalar ut 2,4 miljoner kronor i årslön till sina 108 anställda. 35 procent av de anställda är män.

Den arbetsgivare som betalar ut högst lön i Halmstad är Getinge Infection Control AB. Bland deras 141 anställda där 67 procent är män ligger den genomsnittliga årslönen på 680 000 kronor. Detta gör att kommunen placerar sig på en 30 plats på listan.

– Det är främst inom läkemedelsbranschen och vårdbolag där vi ser fler andel kvinnor än män på topplistorna och där förändringen går snabbast. Kommuner där det högst betalande företaget har en majoritet kvinnliga anställda ökar, dock är det väldigt låga siffror sett till hur många kommuner som finns på listan. säger Krister Jonsson, VD på Creditsafe.

Längst ner på listan hittar man Nord Lock AB i Åre där de 120 anställda har en snittlön på 310 000 kronor. Där är hela 76 procent av de anställda män.