Laddar

Därför står den popoulära lokalen tom

Haga Hems gamla lokal lär inte förbli tom länge.

delningar

Haga Hem har sedan en tid flyttat ur sin lokal på Köpmansgatan, men hos hyresvärden Cityfastigheter är man inte oroliga över att hitta en värdig ersättare.

– Jag tycker det ser ganska bra ut för tillfället. Vi har ju Masai och Peak Performance som öppnat general stores i Halmstad, där vi bara haft franchisebutiker tidigare. I går (torsdag, reds anm) skrev Tinzimara på kontraktet om att flytta in i Rabalders gamla lokaler, säger Johan Torstensson på Cityfastigheter.

Hur ser det ut med Haga Hems gamla lokaler? – De har fortfarande lokalen till 1 oktober, sedan får vi nycklarna. Vi har nog haft ungefär 15 bra intressenter. För oss handlar ju mycket om att få rätt blandning mellan butiker och restauranger i city. Det är till exempel bättre att det står tomt någon månad om det sedan kommer in rätt aktör där. Särskilt när det är en så fin lokal.

När kan det bli klart med vem som tar över? – Det kommer väl inom några månader, det förs samtal med ett antal bra aktörer. Inom en snar framtid kanske man vet vem det blir. Det är inte svårt att hyra ut den, utan handlar om att det blir rätt aktör som tar över.

Kan du avslöja vad det blir för typ av aktör som tar över? – Nej, tyvärr inte. Jag vet ungefär vad det kommer bli, men mer än så kan jag inte säga i dagsläget, säger Johan Torstensson.