Laddar

Därför kan Retlog hamna på ny ort

Retlog: "Är i ett pressat läge".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Biltema storsatsar. I förra veckan lovade företaget att sex nya varuhus ska tillkomma i Sverige. Det innebär att också att dess lager – Retlog blir större.

– Det är givetvis glädjande, säger Bjarne Sandberg, vd för Retlog.

Men det finns en baksida med det hela. I samband med expansionen, krävs det minst två lager till – ett för bilvårdsprodukter, och ett för diverse produkter på 80 000 kvadrat, för att allt ska kunna fungera.

Den senaste satsningen som Retlog stått för – är järnvägen. Där fraktas nu större delen av produkterna hela vägen till Norge. På så vis skulle det därför vara en fördel i att att bygga nytt i hamnen, men mark som matchar Retlogs behov saknas.

– Vi för en dialog med kommunen om att hitta en lämplig mark. För oss är det en fördel att ha allt samlat – antingen i hamnen eller vid motorvägen, men det är just nu inte möjligt, berättar Bjarne Sandberg.

Parterna tittar därför nu på andra lösningar. Någonstans runt Nissastigen är en tanke – att flytta till en helt annan kommun, är en annan.

– Helst vill vi ha allt samlat i Halmstad. Men just nu är vi i ett pressat läge, där vi går en kamp mot klockan. Därför är andra kommuner en möjlighet för oss, säger Bjarne Sandberg.

Relaterade artiklar