Därför engagerar sig eleverna i Majblomman

Jonatan, Jack, Nils och Selma på Stenstorpsskolan säljer majblommor. Läraren Emma stöttar eleverna i försäljningen. Foto: Privat

Majblommeförsäljningen pågår för fullt.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Årligen, sedan 1907, har Majblomman stöttat barn som lever i ekonomisk utsatthet. Syftet med den ideella organisationen är att barn ska ha möjlighet att vara med i gemenskapen oavsett ekonomiska förutsättningar. Samma värderingar som Majblomman Halmstad har.

Den sistnämnda är en föreningen som arbetar aktivt för ett Halmstad utan barn som lever i ekonomisk utsatthet. Tillsammans får de barnen till att hjälpa andra barn, vilket är en bidragande faktorn till att allt färre lever i ekonomisk utsatthet i Sverige.

I år engagerar sig nästan samtliga skolor i Halmstads kommun i Majblomman. En av dem är StenstorpsskolanKärleken, där man anser att engagemanget i Majblomman är viktigt.

– På elevråden på mellanstadiet pratar vi om olika aktiviteter vi kan jobba med. Elevernas förslag handlar ofta om att hjälpa barn som har det svårt och, eller, är utsatta på något sätt. Då vi skolor kan stötta och hjälpa genom att söka bidrag hos Majblommefonden, så tycker vi, personal och elever, att det är viktigt att vi hjälper till så att det kommer in pengar också, säger Susanne Niit Ekstrand, rektor på Stenstorpsskolan.

Årets majblomma är grön och vit.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar