Laddar

Då öppnar jättebutiken vid Hallarna

Kommer anställa cirka 40 personer – då börjar rekryteringen:

delningar

Som 24Halmstad skrivit om tidigare står det klart att XXL kommer att öppna vid Hallarna under 2018.

24Halmstad har varit i kontakt med XXL:s Johan Ljung, som är operationschefXXL Sverige, för att ta reda på planera kring butiken och etableringen i Halmstad.

– Vi kommer att slå upp portarna till ett nybyggt varuhus under 2018, men när det blir mer exakt kan vi tyvärr inte svara på nu, då det hänger på både byggnationen och vår interna process. Men vi vill givetvis öppna så snart som möjligt, säger Johan Ljung.

Varför gör ni en nyetablering i just Halmstad? – Halmstad är en intressant marknad där vi är övertygade om att vi kan tillföra något till konsumenterna i området. Vi har ju sedan tidigare varuhus i Göteborg och Helsingborg, men etableringen i Halmstad tillför något till XXL som vi tydligt saknar.

Hur många anställda kommer det att bli i Halmstad? – Vi kommer anställa cirka 40 personer inför öppningen, och sedan utöka det med ytterligare behovsanställda. Vi kommer därmed förmodligen att glädja även området inte bara genom vårt sortiment och vår prisbild. Utan vi kommer också att ge många människor ett arbete.

Ljung berättar att rekryteringen av butikschef gjordes redan under sensommaren. Rekryteringen av de anställda kommer att ske under tidig vår 2018.

Har ni satt upp något specifikt mål med nyetableringen i Halmstad? Att ni vid den och den tidpunkten ska vi göra si och så mycket i vinst. – Det viktigaste för XXL i starten är att möta och överträffa våra gästers förväntningar, när, och inte om,  vi gör det så kommer försäljningsresultatet följa. Det är vi övertygade om och har sett förr. Vi är spända inför öppningen av XXL Halmstad och ser verkligen fram emot att möta gästerna på plats i varuhuset, säger Johan Ljung.

 

Relaterade artiklar