Då kan du ta dig direkt till danska storstaden

Foto: Anette Karlsen/NTB scanpix/Google

Ny trafiklinje sätts in från Halmstad.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

I början av 2020 kommer den första färjan från Halmstad hamn avgå till Grenå. I samband med att den nya färjan sätts i trafik, hårdsatsar Stena Line på trafiklinjen genom att tillsätta en buss mellan Halmstad och Århus.

– Århus är Danmarks näst största stad. Där finns shopping och massa annat kul att göra. Vi vill genom att sätta in en buss på vår färja, ge våra resenärer möjlighet att ta sig dit på snabbast möjliga vis, säger Jesper Waltersson, presschef på Stena Line.

Bussen kommer att hämta upp resenärerna på Resecentrum, ta med dem på båten över till Danmark, och därefter fortsätta från Grenå till Århus. Ett liknande koncept har Stena Line utövat i andra svenska orter samt i Norge.

– Då har det slagit väl ut och blivit väldigt lyckat. Vi tror att det kommer bli lika bra mellan Halmstad och Århus, fortsätter Waltersson.

Stenalinebussen kommer att finnas med på varje resa som går mellan Halmstad och Århus. Två avgångar per dag, från respektive ort, kommer att trafikeras. Tider för avgångarna är ännu inte spikade.

Uppdatering: Som 24Halmstad tidigare skrivit om tar Halmstad hamn över Varbergs kontrakt med Stena Line. Kontraktet gäller endast en förbindelse till Grenå, därför finns ingen möjlighet för en färjeförbindelse mellan Halmstad och Århus just i det här skedet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar