Då infaller Skattefridagen i Halmstad

"Att en vanlig inkomsttagare i år jobbar 199 av årets 365 dagar för stat och kommun innan man själv får behålla frukterna av sitt arbete är stötande".

delningar

Skattefridagen är ett enkelt sätt att visa hur mycket folk betalar i skatt genom att beräkna hur många dagar det tar för en person att tjäna ihop summan av inkomstskatt, arbetsgivaravgift, moms och punktskatter. För medelinkomsttagare i hela Sverige, infaller Skattefridagen den 19 juli i år.

– Skattefridagen är ett pedagogiskt sätt att visa hur mycket folk verkligen betalar i skatt. Att en vanlig inkomsttagare i år jobbar 199 av årets 365 dagar för stat och kommun innan man själv får behålla frukterna av sitt arbete är stötande, säger Christian Ekström, vd på Skattebetalarna, i ett pressmeddelande.

Men dagen infaller på olika datum beroende på län och kommun. I Halland infaller dagen mellan 17-19 juli, för medelinkomsttagare, 12-13 juli för låginkomsttagare, samt 14-16 augusti för höginkomsttagare.

I Halmstad och Falkenberg infaller dagen 18 juli för medelinkomsttagare, 13 juli för låginkomsttagare och 15 augusti för höginkomsttagare.

I Varberg däremot, infaller dagen en dag innan Halmstad och Falkenberg. Det vill säga 17 juli, 12 juli samt 14 augusti för medel-, låg- och höginkomsttagare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar