Cina, 46, öppnar nytt i city

Cina Rane startar nytt i city. Foto: Busfrö Nytt och Bytt

Startar butikskedja mitt på Brogatan.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Cina Rane, 46, fortsätter att härja i city. Tidigare har entreprenören varit butikschef för butikerna Quinte och Flash, men nu tar hon nästa steg. 46-åringen har nämligen tagit över Din skos gamla lokal på Brogatan, där hon nu ska etablera Busfrö Nytt och Bytt i Halmstad.

Busfrö grundades 2010 i Västervik, och finns i dag på orter som Kalmar, Jönköping, Norrköping och Motala. Konceptet grundar sig i att butiken säljer finare second hand varor, alltifrån barn- och kvinnokläder till textil och porslin. Cina menar att det måste vara i väldigt fint skick, kläderna får alltså inte vara "noppiga". Varför hon nu väljer att föra in konceptet i city har hon dagdrömmarna i somras att tacka.

– Jag satt och funderade över vad vänninor och gamla kollegor arbetar med nu för tiden. Då kom jag att tänka på en av dem som nu startade Busfrö på en annan ort. Och då började jag fundera över om jag kunde etablera det i Halmstad också, säger Cina Rane.

Just den här typen av butiker är något som intresserar Cina. Hon säger själv att hon till och med "älskar" konceptet som Busfrö står bakom. Att kunderna lämnar in de finare prylarna, som sedan går att fynda. Men det är där kruxet också finns – prylarna. Cina kan inte öppna Busfrö förrän än varorna finns på plats. Det är alltså upp till kunderna själv att bestämma när butiken kan göra sin premiäröppning.

– Så fort jag fått in lite grejer så tänker jag öppna. Jag siktar nu i slutet av mars. Men visst, har vi inte tillräckligt med varor då så får vi vänta ytterligare, förklarar den nyblivna franchisetagaren.

Även om butiken ännu inte har öppnat, har Cina Rane storslagna planer på hur hon kan utforma butiken. Hon berättar om att det finns potential till att bjuda in olika grupper som kan samtala eller utföra andra aktiviteter i butiken. Lokalen, som nu blivit uppfräschad i ljusa färger, är nämligen utrustad med en mindre sittgrupp där det finns potential att utföra framtida aktiviteter. Ett relativt unikt koncept.

– Något liknande finns i storstäderna, där kunderna sitter i en hörna och stickar exempelvis. Det hade naturligtvis roligt att införa även i vår butik, avslutar Cina Rane.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar