Chockartat många hemlösa uppmärksammas på söndag

Camilla Nordström och Angelica Emmanuelsson ställer till med evenemang på Laxön. Foto: Privat

Så gör Halmstadborna för att lyfta dem.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Enligt uppgift finns det 200 bostadslösa i Halmstads kommun. 40 av dem saknar dessutom tak över huvudet. Det vill nu Camilla Nordström, Angelica Emmanuelsson och IOGT-NTO-förbudets, Janis Kleman – uppmärksamma, genom "En dag för alla" som hålls på Laxön på söndag.

Tanken med evenemanget är att privatpersoner, föreningar och företag ska få bidra på något sätt, som kan gynna de bostadslösa i Halmstad. Tillsammans skänker de eller säljer grejer under söndagen, där pengarna oavkortat går till personerna i utsatthet.

– Det här är jätteviktigt att lyfta! Vi har hundratals bostadslösa, och det är hundratals för många. Om vi tillsammans gör något, så kan det här bli bra i längden. Det räcker med att man skänker tjugo kronor, så har man bidragit med något. Vi tänker oss, många bäckar små, säger Camilla Nordström.

Camilla har än så länge ingen siffra på hur många som varit med och bidragit hittills, men det är "mycket människor", menar hon. Hon är noga med att poängtera att efter söndagens evenemang – ska allt redovisas. "Då kommer varenda en som bidragit finnas med på listan", säger Camilla.

På söndag finns det alltså chans att handla olika produkter för en god sak. Det finns också möjlighet till att skänka kläder, eller fräscha hygienartiklar. Utöver detta garanteras det bli en helkul" dag för hela familjen.

– Vi tänker oss att det ska bli en dag för alla, precis som namnet låter. För att nämna något utlovas fiskdamm och liveuppträden.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar