Laddar

Carl–Fredrik Graf: ”Visar att Halmstad har attraktionskraft”

Kommunstyrelsens ordförande om fördelar och nackdelar med att vara 100 000 invånare.

delningar

Under onsdagen firar Halmstad att kommunen blir 100 000 invånare24Halmstad tog ett snack med Kommunstyrelsens ordförande Carl–Fredrik Graf om fördelarna med att bli 100 000, och vilka utmaningar det kan innebära.

Nu blir vi 100 000 invånare i Halmstad. Vad känner du kring det? – Det känns jättekul att Halmstad växer. Att människor vill bo här och flytta hit visar att Halmstad har en attraktionskraft.

Nämn tre fördelar med att vi blir 100 000 invånare? – En större stad ger fina förutsättningar för en väl fungerande arbetsmarknad och att människor kan få jobb.

– Vår växande kommun skapar hela tiden möjligheter för ökade skatteintäkter och därmed en bättre offentlig service, och därmed också ett bra näringsliv.

– Folk drar folk. Vilket ger ett ökat utbyte av kreativitet och idéer.

Även om Graf har lätt för att hitta fördelar så erkänner han också att det finns utmaningar med att bli en större kommun.

– En utmaning är att ekonomin ska växa i takt med befolkningen. Det gäller att det är balans mellan befolkningsökning och ekonomin, säger Carl–Fredrik Graf, till 24Halmstad.

– Nu när vi växer så snabbt så hinner inte alltid utbyggnadsplanerna med. Därför är det allra bästa med en jämn befolkningsökning.

Är Halmstad redo för 100 000 invånare? – Svaret är ja. Vi har skaffat oss en mental beredskap att vi kommer att växa framöver.