Butikskedjan smygöppnade på Hallarna

Julia Bengtsson och Emilia Hansson på Ur&Penn. - Foto: Wilhelm Nilsson

Bråda dagar för Hallarna. På onsdagen presenterade man H&M Home som en kommande etablering. En dag senare slog ännu en butik upp i gallerian.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Walkincloset lämnade sin butiksyta på Hallarna över en dag. Men efter att lokalen stått tom sedan november, har den nu fått en ny hyresägare. På torsdagen tog Ur&Penn över ytan och man gjorde det genom att öppna tidigare än vad som först var tänkt.

– Det var först i går eftermiddags som vi tog beslutet om att öppna i dag. Vi var helt enkelt intakt med alla förberedelser som behövde avklaras innan butiken kunde öppna, säger Emilia Hansson, regionchef för Ur&Penn i södra Sverige.

Saknades gjorde dock personalen. I stället fick personal från andra områden inom butikskedjan hämtas in på torsdagen. Två av dem var Emilia Hansson och Julia Bengtsson, butikschef i Falkenberg. Först på fredagen kan den ordinarie personal börja sätta igång arbetet på sin nya arbetsplats.

– Fem anställda kommer att sköta butiken här på Hallarna, berättar regionchefen.

Butiken på Hallarna blir Ur&Penns andra i Halmstad. Man väljer nu att etablera sig på gallerian eftersom den "har en stark tillväxt" och "är motorvägsnära". Ännu en butik i staden gör att konkurrensen tätnar, men Emilia Hansson tror inte att den ena butiken kommer att slå ut den andra.

– Nej, vi ser vardera butik som ett komplement till varandra. Det ska vara enkelt att nå oss oavsett var i staden man befinner sig, menar hon.

På onsdagen meddelade Hallarna att även H&M Home tillkommer i gallerian, men det först i slutet av 2019.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar