Laddar

Butiksjätten: ”Halmstad framstod som bästa alternativet”

Carl Ceder om det nya spännande projektet och varför de börjar i Halmstad.

delningar

Som 24Halmstad skrivit om tidigare, så är det meningen att Lidl i samarbete med Einride ska ha självkörande transportlastbilar på Halmstads gator under slutet av 2018.

– Det är av flera anledningar. Vi vill alltid utveckla och förbättra oss. Tidigare exempel är projekt så som Off Peak-projektet med matleveranser i Stockholm med tysta lastbilar. Så när vi kom i kontakt med Einride insåg vi snabbt att det här är ett spännande projekt som vi gärna tar del av.

– Projekt som detta där vi kan vara en del av att driva utvecklingen framåt mot hållbarare och miljövänligare lösningar är något som vi vill vara en del av, säger Carl Ceder, Lidls logistikchef.

När kommer testerna att börja? –  Mycket är osäkert än så länge, då det är helt ny teknik som skall testas. Förhoppningen är att de första leveranserna från lager till butik kan ske i slutet av 2018.

Halmstad är första testort. Hur kom det sig att ni valde just Halmstad? – I samråd med Einride framstod Halmstad som det bästa alternativet, där vi har en butik som ligger mycket nära lagret. Sedan finns ett flertal butiker som skulle passa bra när testerna sedan kan utökas.

Hur känns det att vara med om att se till att det snart kan finnas självkörande transporter på vägarna? –  Jag tror att det kommer att vara en stolt dag för oss den dagen som vi genomfört den första förarlösa leveransen till butik, säger Carl Ceder.

Relaterade artiklar